< Takaisin

aSc TimeTables

Viime kesänä latasin ohjelman kokeiluversion kun lukujärjestyksen teko oli kuumimmillaan. Aivan itsestäänhän ohjelman käyttöönotto ei sujunut mutta sain sen haltuun. Meillä on pieni koulu, jossa on erikoisia luokkaratkaisuja. Yhdistetty 0-1 luokka, 2-4-luokka, pelkkä 3-luokka ja ja 5-6-luokka. Näistä sommitellaan vielä luokkia niin että 3-4 luokka on musiikissa ja liikunnassa yhdessä plus erilaiset yhdistelmät liikunnassa, jota opettaa kaksi opettajaa eri tunneilla! Sain kuin sainkin ohjelman taipumaan kikkailujen avulla työkaluksi. Aikaa toki paloi. Keksin käyttötapoja, joita ei taatusti manuaalista löydä! Mutta sitten kun perustyö oli tehty, ohjelma teki mitä siltä lähtökohtaisesti odotinkin. Se pähkäili automaattisesti lukujärjestyksen. Se tuotti napinpainalluksella uusia ja uusia ehdotuksia entisillä ja muutetuilla reunaehdoilla.

Ohjelma on meidän datamäärällämme erittäin vakaa. (n. 100 oppilasta, 9 luokkaa ja ja 10 opettajaa, 15 työtilaa) Se ei ole kaatunut kertaakaan. En ole havainnut myöskään mitään bugia. Se on toiminut aina odotetulla tavalla.

Ulkoasultaan ohjelma on jotenkin lelumainen. Tulosteet ovat meidän suomalaiseen vakavahenkiseen kouluympäristöön jotenkin äkkipäältä vieraannäköisiä. Mutta ne ovat onneksi muokattavissa. Ei helposti mutta kuitenkin.

Hyvä ohjelma!

Lassi Mäkelä, Lestin koulu

< Takaisin