Mielipiteitä Alkuluku -ohjelmasta

Alkuluku on arvioitu Opetushallituksen Romppuapajassa ja saanut siellä täydet viisi kalaa. Ohessa otteita arviosta.

Rompun käyttöohjeet ovat todella huippuluokkaa. Kaikki ohjeet ovat selkeitä ja havainnollisia, ja jokaisesta osiosta pääsee vielä erikseen lyhyeen kuvaukseen sen tehtävistä.

Romppu on muutenkin käyttäjäystävällinen. Turhia lörpötyksiä ei ole, tehtävien palaute tulee lyhyesti ja välillä vitsikkäästi (yes!).

Romppu sopii loistavasti käytettäväksi eskarissa. Nimensä veroisesti toimii tuhtina opetusohjelmapakettina tukemassa äidinkielen oppimista. Esiopetuksen opetussuunnitelman tavoitteet kielen tutkimisesta kokonaisista teksteistä yksittäisiin kirjaimiin tulee käytyä moneen kertaan läpi tämän rompun avulla. Tehtäviä on niin paljon, että etukäteen tutustuminen ja valitseminen on paikallaan. Moni tehtävistä houkuttelee liittämään rompun tehtäviä muuhunkin opetukseen.

Arvion on laatinut Elina Niinioja


Olen 1.-luokan opettaja Nyhkälän ala-asteelta Karkkilasta. Olen tutustunut Alkuluku-ohjelmaan. Sen on mielestäni monipuolinen ja hyvä erityisesti eriyttämisessä ja tukiopetuksessa. Mielestäni ääneen sanotut ohjeet ja äänteet auttavat heikompiakin lapsia eteenpäin. Esim. lyhyen ja pitkän vokaalin ero tulee ohjelmasta selkeästi selville. Omat oppilaani pitivat sanojen kirjoittamisesta kuvakorteista, aiheitakin oli monipuolisesti. Minusta ohjelma on monipuolinen ja selkeä. Täydellista ohjelmaa ei varmasti ikinä tulekaan markkinoille, mutta tätä ohjelmaa käytän opetuksessani, kun se koulullemme hankitaan.

Leena Tuusa
1C.-luokan opettaja
Nyhkälän ala-aste, Karkkila

 
Mikrolinna Oy

Puh 010 322 1234 tai 010 322 1232 (Opetusohjelmat) Facebook